Du behöver
- 6 st äggvitor ca 2 dl
- 3 dl socker
Mockakräm:
3 msk vatten snabbkaffe + 1 msk hett
200 g smör osaltat
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
Garnering:
1 st mandelspån påse
jordgubbar
Ugn: 125°
Det här behövs för ca 14 bitar:
Gör så här
1
Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på ett bakpapper. Smörj och mjöla ringarna.
2
Vispa äggvitor och socker över sjudande vatten. Inget vatten får tränga in i smeten! Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundlarna.
3
Grädda bottnarna ca 60 minuter eller tills de är torra. Lossa dem från pappret och låt dem kallna.
4
Lös upp kaffet i vattnet och låt det kallna. Rör smöret poröst med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och droppa till sist i kaffet.
5
Lägg samman bottnarna med krämen emellan. Bred kräm runt hela tårtan. Garnera med flagad mandel ovanpå och runt kanten. Är det jordgubbstid, garnera med jordgubbar. Låt tårtan stå kallt.