Du behöver

  • 6 st äggvitor ca 2 dl
  • 3 dl socker

Mockakräm:

3 msk vatten snabbkaffe + 1 msk hett
200 g smör osaltat
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor

Garnering:

1 st mandelspån påse
jordgubbar

Ugn: 125°

Det här behövs för ca 14 bitar:

Gör så här

1
Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på ett bakpapper. Smörj och mjöla ringarna.

2
Vispa äggvitor och socker över sjudande vatten. Inget vatten får tränga in i smeten! Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundlarna.

3
Grädda bottnarna ca 60 minuter eller tills de är torra. Lossa dem från pappret och låt dem kallna.

4
Lös upp kaffet i vattnet och låt det kallna. Rör smöret poröst med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och droppa till sist i kaffet.

5
Lägg samman bottnarna med krämen emellan. Bred kräm runt hela tårtan. Garnera med flagad mandel ovanpå och runt kanten. Är det jordgubbstid, garnera med jordgubbar. Låt tårtan stå kallt.