Du behöver

  • 225 g kassler benfri
  • 2 tsk rosépeppar krossad
  • 1 msk portvin eller sherry
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 150 g smålök
  • 150 g broccolibuketter
  • 150 g morötter i slantar
  • 1 tsk soja
  • 1.5 tsk potatismjöl

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern mycket tunt (som smörgåspålägg). Lägg den på ett fat med ca hälften av rosépepparn mellan skivorna. Droppa över vinet.

2
Koka upp buljongen och lägg först i de skalade lökarna, som får koka 5 minuter innan broccolin och morötterna läggs i. Koka vidare i ca 5 minuter.

3
Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Blanda ner resten av rosépepparn och sojan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av buljongen. Smaka av.

4
Lägg ner köttet i såsen så att det blir varmt. Servera med grönsakerna på varma tallrikar, gärna med potatis för den hungrige.