Du behöver
- 225 g kassler benfri
- 2 tsk rosépeppar krossad
- 1 msk portvin eller sherry
- 3 dl grönsaksbuljong (tärning)
- 150 g smålök
- 150 g broccolibuketter
- 150 g morötter i slantar
- 1 tsk soja
- 1.5 tsk potatismjöl
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skiva kasslern mycket tunt (som smörgåspålägg). Lägg den på ett fat med ca hälften av rosépepparn mellan skivorna. Droppa över vinet.
2
Koka upp buljongen och lägg först i de skalade lökarna, som får koka 5 minuter innan broccolin och morötterna läggs i. Koka vidare i ca 5 minuter.
3
Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Blanda ner resten av rosépepparn och sojan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av buljongen. Smaka av.
4
Lägg ner köttet i såsen så att det blir varmt. Servera med grönsakerna på varma tallrikar, gärna med potatis för den hungrige.