Du behöver

  • 4 st lax skinn- och benfri

Lag:

7 dl vatten
1 msk salt
1 tsk vitpepparkorn
0.5 st citron skivad
dillstjälkar

Skarpsås:

1 st äggula kokt
1 st äggula
1 msk senap
1 msk citron pressad saft
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
2 dl vispgrädde
0.5 dl gräslök fint skuren

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka alla ingredienser till lagen i en traktörpanna med lock, ca 5 minuter.

2
Lägg ner laxbitarna och låt fisken sjuda, ca 3 minuter. Kyl ner i ett vattenbad.

3
Mosa sönder den kokta äggulan och blanda den med den råa i en skål till såsen. Tillsätt senap, citronsaft, salt och peppar.

4
Vispa grädden. Rör ner den i äggblandningen. Tillsätt gräslöken och smaka av. Servera fisken kall med skarpsåsen, kokt potatis, citron, gräslök och en sallad.