Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 st lök liten gul
  • 1 st paprika liten grön
  • 1 pkt baconskivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, salt och peppar.

3
Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan. Arbeta in lök och paprika i färsen.

4
Forma till ovala rullar. Vira en baconskiva runt varje rulle.

5
Stek rullarna gyllene runt om i lite matfett i 10-15 minuter eller tills de är genomstekta. Servera färsrullarna med varm bulgursallad.