Du behöver

  • 0.5 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2.5 krm sambal oelek
  • matfett

Ingefärssås:

1-1/2 msk ingefära riven färsk
0.5 st lök liten gul
3 dl hönsbuljong
maizenaredning för mörka såser
1 msk råsocker strö
1 msk soja
1 msk risvinäger
salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Arbeta färsen smidig.

3
Forma till ca 8 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, 4-5 minuter per sida.

4
Skala och finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull.

5
Tillsätt hönsbuljong, ingefära, råsocker, soja och risvinäger. Låt såsen koka samman, 4-5 minuter. Smaka av med salt. Red av såsen med Maizenaredning.

6
Bjud biffarna med nykokt jasminris, kokt broccoli och ingefärssåsen.