Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer

Marinad:

1 tsk limeskal rivet
2 msk pressad limesaft
0.5 msk olja

Grönsaker:

1 st paprika gul
1 st grön paprika
2 st morötter eller 4 små
2 st palsternackor
1 st rödlök
1/2-1 st vitlök finhackad
olivolja lite
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar grovmalen

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden i en plastpåse. Dela kycklingfiléerna i två bitar vardera och lägg i påsen. Skaka om och låt kycklingen marineras under tiden du ansar grönsakerna.

2
Skölj och ansa paprikorna. Skär dem i bitar. Skala morötterna, palsternackorna och löken. Skär i bitar.

3
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form med lite olja. Salta och peppra. Stek grönsakerna mitt i ugnen i ca 20 minuter.

4
Lägg kycklingbitarna ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ca 10 minuter.