Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • matfett
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 0.5 st citron
  • 1 st lime
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl oliver gröna
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 4 msk timjan färsk hackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • salt
  • 3 dl couscous

Tillbehör:

sallad

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.

2
Skär citron, lime och gul lök i klyftor. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skär paprikan i bitar. Fördela bland kycklingfiléerna i formen. Strö över oliver, buljong, vin och timjan. Tillaga i ugn i ca 20 minuter.

3
Fräs saffran i olivolja. Häll över vatten och en nypa salt. Låt koka upp. Rör ner couscousgrynen. Låt stå några minuter. Rör om. Servera alltsammans med en sallad.


Kommentar:
Citrusfrukterna ger via sitt skal rätten fin färg, men tyvärr kan det bli lite väl beskt. Ett alternativ är att skala citrusfrukterna eller lägga dem med skalet uppåt.