Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- matfett
- salt och peppar
- 1 tsk paprikakrydda
- 0.5 st citron
- 1 st lime
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 1 st röd paprika
- 1 dl oliver gröna
- 1 dl hönsbuljong
- 1 dl vitt vin
- 4 msk timjan färsk hackad
- 0.5 g saffran
- 1 msk olivolja
- 3 dl vatten
- salt
- 3 dl couscous
Tillbehör:
sallad
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
2
Skär citron, lime och gul lök i klyftor. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skär paprikan i bitar. Fördela bland kycklingfiléerna i formen. Strö över oliver, buljong, vin och timjan. Tillaga i ugn i ca 20 minuter.
3
Fräs saffran i olivolja. Häll över vatten och en nypa salt. Låt koka upp. Rör ner couscousgrynen. Låt stå några minuter. Rör om. Servera alltsammans med en sallad.
Citrusfrukterna ger via sitt skal rätten fin färg, men tyvärr kan det bli lite väl beskt. Ett alternativ är att skala citrusfrukterna eller lägga dem med skalet uppåt.