Du behöver

  • 1 st röd paprika
  • 2.5 st tomater
  • gräslök
  • 5 dl grönsaksbuljong (av tärning)
  • 0.5 msk olja
  • 0.25 dl pressad citron
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2-1 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Kärna ur den sköljda paprikan. Kör den med tomater och gräslök i en mixer eller matberedare, eller finhacka för hand.

2
Blanda purén med kall buljong, olja och pressad citron.

3
Skala och finhacka gurkan samt skiva löken tunt. Blanda ner i soppan och smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

4
Strö över persilja eller paprikatärningar och bjud soppan iskall. Vitt bröd är gott till.