Du behöver
- 150 g champinjoner eller portobello
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- smör +1 msk
- 150 g färsk spenat eller fryst tinad
- 6 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 dl lagrad ost riven
- 1 st paprika i ringar
Ugn: grill 250º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Stek svampen och vitlöken i en stekpanna med smör. Förväll spenaten i en kastrull med en bottenskyla vatten eller i mikron. Spola den kall i ett durkslag. Krama ur vattnet.
2
Gör ren stekpannan och lägg i nytt smör. Blanda samman äggen med en gaffel i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.
3
När smöret fått färg slår du hälften av äggsmeten i pannan. Låt steka på medelvärme, ca 2 minuter. Fördela spenat och svamp i pannan och häll över resten av äggsmeten. Stek ytterligare 2 minuter.
4
Strö över osten och gratinera under grillelementet i ugnen, så att frittatan får fin färg. Servera med paprika och bröd.