Du behöver

  • 150 g champinjoner eller portobello
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • smör +1 msk
  • 150 g färsk spenat eller fryst tinad
  • 6 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 dl lagrad ost riven
  • 1 st paprika i ringar

Ugn: grill 250º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Stek svampen och vitlöken i en stekpanna med smör. Förväll spenaten i en kastrull med en bottenskyla vatten eller i mikron. Spola den kall i ett durkslag. Krama ur vattnet.

2
Gör ren stekpannan och lägg i nytt smör. Blanda samman äggen med en gaffel i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.

3
När smöret fått färg slår du hälften av äggsmeten i pannan. Låt steka på medelvärme, ca 2 minuter. Fördela spenat och svamp i pannan och häll över resten av äggsmeten. Stek ytterligare 2 minuter.

4
Strö över osten och gratinera under grillelementet i ugnen, så att frittatan får fin färg. Servera med paprika och bröd.