Du behöver

  • 1 kg räkor
  • 2 dl sockerärtor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 msk currypasta
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad koriander

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skär sockerärtorna på diagonalen. Hacka lök och vitlök och fräs i oljan. Rör ner currypasta och ris. Häll över vatten och låt puttra i ca 20 minuter. Vänd ner räkorna och sockerärtorna sista minuten av koktiden.

2
Vispa upp ett ägg lite lätt. Häll det i en panna med flytande margarin och se till att det flyter ut ordentligt. Krydda med salt och peppar. Ta upp ägget och skär det i tunna strimlor. Strö det och 2 msk hackad koriander över riset.