Du behöver
- 1 kg räkor
- 2 dl sockerärtor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 2 msk currypasta
- 3 dl jasminris
- 5 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 tsk flytande margarin
- salt och peppar
- 2 msk hackad koriander
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär sockerärtorna på diagonalen. Hacka lök och vitlök och fräs i oljan. Rör ner currypasta och ris. Häll över vatten och låt puttra i ca 20 minuter. Vänd ner räkorna och sockerärtorna sista minuten av koktiden.
2
Vispa upp ett ägg lite lätt. Häll det i en panna med flytande margarin och se till att det flyter ut ordentligt. Krydda med salt och peppar. Ta upp ägget och skär det i tunna strimlor. Strö det och 2 msk hackad koriander över riset.