Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 tsk smör

Fyllning:

2 msk basilika hackad
1 st rosmarin hackade barr
1 msk salvia hackad
1 msk timjan hackad
0.5 st citron rivet skal

Sås:

1 dl crème fraîche 34%
1 dl lagalätt 5%
2 msk smör
1 msk citron pressad saft
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Ugn: 175º

Det här behövs till 3-4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och gör ett snitt på längden cirka 1 cm tjockt. Fortsätt skära den platt som en rulltårtsbotten.

2
Salta och peppra köttet. Hacka örterna till fyllningen och blanda med rivet citronskal. Strö blandningen över ytan på köttet.

3
Rulla samman köttet som en rulltårta och bind upp det med bindgarn, men inte så hårt att det blir “midjor” efter garnet.

4
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fortsätt stekningen i ugnen tills innertemperaturen är 65-70º. Ta bort bindgarnet och skär upp köttet i skivor. Koka upp crème fraiche, lagalätt och smör under omrörning. Smaksätt med citron, salt och peppar.