Du behöver

Mazarinbotten:

300 g mandelmassa
150 g smör
3 st ägg

Garnering:

100 g mandelmassa
apelsinlikör eller pressad apelsin
1 l jordgubbar
citronmeliss

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Riv mandelmassan till bottnen. Arbeta in smöret med en gaffel eller i en matberedare.

2
Tillsätt de lätt vispade äggen. Arbeta snabbt ihop smeten.

3
Bred ut smeten i en bakpappersklädd ugnsform, ca hälften så stor som en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

4
Låt kakan svalna och skär den sedan i lagom stora bitar eller ta ut runda kakor med ett mått.

5
Riv mandelmassan till garneringen. Rör den ganska lös med likör eller apelsinsaft. Bred ett lager på kakorna.

6
Skiva jordgubbarna på längden och ställ skivorna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och gärna en liten svensk flagga.