Du behöver

  • 600 g laxfilé eller en hel bit
  • salt och peppar
  • citronsaft droppar av
  • 1 st citronmeliss kvist

Olivmix:

1.5 dl oliver svarta urkärnade
1 tsk olivolja
1 msk olivspad
1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk hackad persilja

Sallad:

2 dl spenatblad färska
1 st isbergssallad klyfta
1 st rödlök liten
1 bitar gurka
1 st grön paprika
2 dl bulgur kokt
1 msk olivolja
flingsalt nymalen peppar

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg laxbitarna i en smord form. Smaksätt med salt, peppar och citron. Lägg på blad av citronmeliss. Stek i ugn ca 15 minuter.

2
Kör oliverna tillsammans med oljan och olivspadet med en stavmixer tills det blir smidigt. Tillsätt eventuellt mer olivspad om det behövs. Smaksätt med pressad vitlök och persilja. Har du ingen stavmixer kan du hacka oliverna fint.

3
Skär spenatblad och isbergssallad i grova bitar. Skär rödlöken i strimlor, gurkan i halvor och paprikan i bitar. Blanda samman med bulgurn i en skål. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Rör om.