Du behöver

  • 1 kg kycklingben
  • 1 l kycklingbuljong av flytande fond

Marinad:

0.5 dl citronolivolja
1 bitar färsk ingefära riven
2 st vitlöksklyftor hackade
0.5 dl chilisås
1 msk japansk soja
2 msk salvia hackad

Tomatsalsa:

4 st plommontomater urkärnade och tärnade
0.5 st rödlök hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk crèma di balsamico (Zeta)

Servera med:

basmatiris

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en stor gryta. Lägg ner kycklingbenen i den kokande buljongen och låt dem koka ca 15 minuter. Ta upp kycklingbenen och låt dem svalna något.

2
Blanda samman ingredienserna till marinaden och pensla kycklingbenen med den. Grilla kycklingen ca 5 minuter runt om.

3
Servera kycklingen med tomatsalsa och kokt basmatiris kryddat med finhackad salvia och gurkmeja. Droppa lite Crema de balsamico på tallriken vid serveringen.