Du behöver

  • 450 g kyckling lårfilé av
  • 1 tsk salt

Marinad:

0.5 st citron rivet skal och pressad saft
2 tsk sesamolja
1 msk ketjap manis (indonesisk söt soja)
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk svartpeppar grovmalen

Ananas- och paprikasalsa:

2 st röda paprikor i bitar
0.5 st färsk ananas i bitar
0.5 st citron pressad saft och skal
2 msk sirap vit
2 msk citronmeliss hackad

Servera med:

bakpotatis
matyoghurt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman marinaden i en tjock plastpåse. Skär köttet i två delar, lägg ner det i marinaden och låt det marineras i minst 2 timmar.

2
Torka av köttet, salta och trä upp det på grillspett.

3
Grilla spetten 8-10 minuter runt om tills köttsaften är ofärgad.

4
Blanda samman salsan och servera den till kycklingen tillsammans med bakpotatis och en klick matyoghurt.