Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk smör smält

Glaze:

2 st apelsiner rivet skal och pressad saft
0.5 dl sirap vit
1 st kvist rosmarin

Äppelsalsa:

1 st äpple fint tärnat
150 g vindruvor urkärnade och tärnade
0.33 st gurka tärnad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk glaze

Servera med:

klyftpotatis med sesamfrön

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka ihop skalen och saften av apelsinerna med sirap och rosmarin i en liten kastrull. Låt det koka tills konsistensen blir sirapsliknande.

2
Blanda samman ingredienserna till salsan med 2 msk av glazen. Använd resten till att “glaza” schnitzlarna.

3
Skär filéerna i två delar till schnitzlar. Salta och peppra. Pensla med smält smör.

4
Grilla filéerna på svag värme, ca 3 minuter per sida.

5
Vänd och pensla kycklingschnitzlarna med glazen på båda sidor. Servera med äppelsalsan och ugnsbakad klyftpotatis med sesamfrön.