Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 l kycklingbuljong av flytande fond

Glaze:

1 msk soja
1 msk rapsolja
2 msk honung
0.5 st röd spansk peppar finhackad
2 msk ketchup

Mangosalsa:

1 st mango
0.5 st röd spansk peppar finhackad
1 st lime pressad saft
1 dl purjolök finhackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Servera med:

pasta färsk

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en gryta och lägg ner kycklingklubborna. Låt dem sjuda ca 25 minuter. Ta upp klubborna och låt dem svalna något.

2
Kärna ur mangon och skär loss fruktköttet från skalet. Tärna fruktköttet och blanda det med spansk peppar, limesaft, purjolök, salt och peppar. Låt salsan stå svalt till serveringen.

3
Blanda samman ingredienserna till glazen. Pensla klubborna och grilla dem ca 5 minuter runt om. Pensla med glazen även under grillningen.

4
Servera klubborna med mangosalsan och kokt färsk pasta, t ex tagliatelle.