Du behöver
- 2 st laxkotletter ca 250 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 3 st potatis
- 1 st morot
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st squash liten
Marinad:
0.5 msk ingefära riven färsk
0.5 dl apelsinjuice utspädd
0.5 msk äppelcidervinäger
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skala potatis och morot. Kärna ur paprikorna. Skär potatis och grönsaker i grova bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
2
Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna.
3
Stek grönsakerna i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Hit går rätten att förbereda.
4
Lägg laxskivorna på grönsakerna, salta och peppra och stek i ytterligare ca 10 minuter. Ät gärna rätten med ett gott bröd.