Du behöver

  • 2 st laxkotletter ca 250 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 st potatis
  • 1 st morot
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st squash liten

Marinad:

0.5 msk ingefära riven färsk
0.5 dl apelsinjuice utspädd
0.5 msk äppelcidervinäger
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morot. Kärna ur paprikorna. Skär potatis och grönsaker i grova bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

2
Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna.

3
Stek grönsakerna i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Hit går rätten att förbereda.

4
Lägg laxskivorna på grönsakerna, salta och peppra och stek i ytterligare ca 10 minuter. Ät gärna rätten med ett gott bröd.