Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvitor
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde

Till formen:

smör eller margarin
ströbröd

Ugn: 200°

Sås á la King:

200 g champinjoner skivade
0.5 st paprika 1/2 röd och 1/2 grön paprika i tärningar
1 msk smör eller maragrin
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl buljong
salt och peppar

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt gulorna.

2
Rör ut mjölet med mjölken till en klimpfri redning. Arbeta in den och grädden i färsen.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem försiktigt i färsen.

4
Häll färsen i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck formen med lock eller folie. Grädda timbalen nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt den stå en stund innan den stjälps upp.

5
Gör under tiden såsen: Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Låt paprikan fräsa med på slutet. Strö ner mjölet, späd med vätskan och sjud såsen ca 5 minuter.

6
Bjud timbalen med sås, grönsaker och gärna kokt potats.