Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt

Ugn: 250°

Fyllning:

1.5 dl vispgrädde
1.5 dl färskost

Garnering:

frukt och

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smöra mycket väl 6 större eller 8-10 mindre formar. Sätt på ugnen.

2
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt en blandning av socker, bakpulver och salt. Fortsätt vispa tills äggvitan kan formas till toppar.

3
Fördela smeten i formarna och bred smeten mot kanterna, så att det blir en grop i mitten. Sätt in formarna i den uppvärmda ugnen, stäng genast av den och låt formarna stå i 4 timmar eller längre.

4
Ta marängen ur formarna. Låt marängerna kallna. Fyll dem strax innan de ska serveras med en blandning av vispad grädde, färskost och frukt. Lägg dem på tallrikar och garnera.