Du behöver
- 2 st äggvitor
- 2.5 dl socker
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 krm salt
Ugn: 250°
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl färskost
Garnering:
frukt och
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Smöra mycket väl 6 större eller 8-10 mindre formar. Sätt på ugnen.
2
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt en blandning av socker, bakpulver och salt. Fortsätt vispa tills äggvitan kan formas till toppar.
3
Fördela smeten i formarna och bred smeten mot kanterna, så att det blir en grop i mitten. Sätt in formarna i den uppvärmda ugnen, stäng genast av den och låt formarna stå i 4 timmar eller längre.
4
Ta marängen ur formarna. Låt marängerna kallna. Fyll dem strax innan de ska serveras med en blandning av vispad grädde, färskost och frukt. Lägg dem på tallrikar och garnera.