Du behöver
- 250 g nötfärs (10%)
- 3 msk lättmjölk
- 1 msk potatismjöl
- 2 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
Fyllning:
40 g fetaost
0.5 dl persilja finhackad
1 st vitlöksklyfta
Tillbehör:
4 st potatis
olja lite
salt
Ugn: 225°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Blanda färsen med mjölk, potatismjöl, salt och peppar. Platta ut färssmeten på ett smörpapper, till en ca 15 x 20 cm stor kaka.
2
Smula sönder osten och blanda med persilja och vitlök. Lägg blandningen i en sträng mitt på färsen.
3
Rulla ihop färsen från långsidan och lägg den i en lättsmord form.
4
Borsta potatisen väl och skär den i tunna klyftor. Lägg dessa runt rullen och stänk på lite olja.
5
Stek ca 30 minuter mitt i ugnen. Känn att potatisen är klar, om inte, ta ut rullen och håll den varm.
6
Salta lätt på potatisen, skär upp rullen och bjud rätten med någon grönak.