Du behöver

  • 250 g nötfärs (10%)
  • 3 msk lättmjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Fyllning:

40 g fetaost
0.5 dl persilja finhackad
1 st vitlöksklyfta

Tillbehör:

4 st potatis
olja lite
salt

Ugn: 225°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Blanda färsen med mjölk, potatismjöl, salt och peppar. Platta ut färssmeten på ett smörpapper, till en ca 15 x 20 cm stor kaka.

2
Smula sönder osten och blanda med persilja och vitlök. Lägg blandningen i en sträng mitt på färsen.

3
Rulla ihop färsen från långsidan och lägg den i en lättsmord form.

4
Borsta potatisen väl och skär den i tunna klyftor. Lägg dessa runt rullen och stänk på lite olja.

5
Stek ca 30 minuter mitt i ugnen. Känn att potatisen är klar, om inte, ta ut rullen och håll den varm.

6
Salta lätt på potatisen, skär upp rullen och bjud rätten med någon grönak.