Du behöver
- 4 st kycklingfil stora
- 1.5 msk smör eller margarin
- 100 g bacon
- 250 g smålök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- 1 dl rött vin
- 2 dl hönsbuljong (tärning)
- 1 tsk majsenamjöl om skyn ska vara simmig
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala lök och vitlök. Dela lök och champinjoner, om de är stora. Tärna baconet.
2
Bryn kycklingfiléerna runt om i lite fett.
3
Fräs bacon, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta. Blanda ner tomatpuré och timjan.
4
Späd med buljong och vin. Lägg i kycklingbitarna och sjud grytan i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Red eventuellt av med majsena utrört i lite vatten. Ris, pasta eller potatis och någon grönsak är gott till.