Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 msk dijonsenap
  • 1.5 tsk pressad citronsaft
  • 3 dl majsolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 250 g kesella
  • 100 g ishavsrom
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 14 port:

Gör så här

1
Lägg äggen i kokande vatten och låt dem koka 3 minuter. Tag upp dem och spola dem i kallt vatten. Knäck äggen och gröp ur dem i en skål.

2
Tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan långsamt i en fin stråle under kraftig vispning med en elvisp.

3
Strimla basilikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Rör ner basilika, löksorterna, kesella och ishavsrom. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt några timmar.