Du behöver
- 10 st potatis medelstora
- 250 g bladspenat tinad
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st chilipeppar strimlad
- 150 g fetaost
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 dl vispgrädde
- mjölk ca 1 dl
- 350 g kassler skivad benfri
- ost ca 100 g skivad
- kryddgrönt
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedaren. Grovhacka spenaten och hacka vitlöken.
2
Blanda potatis, spenat, vitlök, chili och smulad fetaost. Salta och peppra. Lägg allt i en smord ugnssäker form.
3
Häll på grädde och mjölk. Grädda ca 30 minuter mitt i ugnen. Ta ut formen.
4
Lägg kassler och ost varvat i mitten på gratängen. Grädda färdigt i ca 10-15 minuter, tills potatisen känns mjuk och gratängen har fått fin färg. Sallad är gott till.