Du behöver

  • 2 st lökar gula hackade
  • 2 st äpplen skalade hackade
  • 1.5 tsk curry
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskbuljong (av tärning)
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 2 st kräftstjärtar burkar utan spad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och äpple i matfett tillsammans med curryn några minuter. Strö över mjöl och rör om.

2
Späd med buljong, vin och grädde. Sjud i ca 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré och lite salt. Hit går rätten att förbereda.

3
Blanda ner de avrunna kräftstjärtarna i stuvningen och låt dem bli genomvarma utan att koka. Bjud med ris och en sallad.


Kommentar:
I receptet används kräftstjärtar i lag, men det går givetvis lika bra med stjärtarna från färska kokta kräftor!