Du behöver
- 2 st lökar gula hackade
- 2 st äpplen skalade hackade
- 1.5 tsk curry
- 50 g smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl fiskbuljong (av tärning)
- 1 dl vin torrt vitt
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm salt
- 2 st kräftstjärtar burkar utan spad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och äpple i matfett tillsammans med curryn några minuter. Strö över mjöl och rör om.
2
Späd med buljong, vin och grädde. Sjud i ca 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré och lite salt. Hit går rätten att förbereda.
3
Blanda ner de avrunna kräftstjärtarna i stuvningen och låt dem bli genomvarma utan att koka. Bjud med ris och en sallad.
I receptet används kräftstjärtar i lag, men det går givetvis lika bra med stjärtarna från färska kokta kräftor!