Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör
- 2 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Spenat:
250 g färsk babyspenat
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
Dekoration:
0.5 dl pinjenötter rostade
1 msk citronskal strimlat
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Torka av köttet och platta till skivorna med handen.
2
Stek skivorna i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Håll köttet varmt på ett uppläggningsfat under folie.
3
Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
4
Fräs den i smör och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
5
Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat. Lägg filébitarna ovanpå och strö över pinjenötter och strimlat citronskal. Servera med kokt potatis, dillsauterad gurka och blancherade rädisor.