Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Spenat:

250 g färsk babyspenat
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

0.5 dl pinjenötter rostade
1 msk citronskal strimlat

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Torka av köttet och platta till skivorna med handen.

2
Stek skivorna i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Håll köttet varmt på ett uppläggningsfat under folie.

3
Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

4
Fräs den i smör och smaksätt med vitlök, salt och peppar.

5
Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat. Lägg filébitarna ovanpå och strö över pinjenötter och strimlat citronskal. Servera med kokt potatis, dillsauterad gurka och blancherade rädisor.