Du behöver
- 300 g laxfilé
- 300 g torskfilé eller annan vitfisk
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 st lök stor gul finhackad
- 1.5 tsk curry
- 1/2-1 tsk paprikapulver
- 1 st purjolök stor strimlad
- 4.5 st blekselleristjälk
- 1 st paprika röd finstrimlad
- 11 st potatis små halvkokta
- 3 msk vetemjöl
- 2.5 dl fiskbuljong (tärning)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 msk pressad citronsaft
- salt ev lite
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Fräs lök, curry och paprikapulver i fett. Rör om.
2
Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Lägg i potatisen. Sjud grytan ca 4-5 minuter.
3
Smaka av med kajennpeppar (var försiktig!), svartpeppar och citron. (Hit går rätten att förbereda.)
4
Skär fisken i lika stora bitar och lägg i grytan. Sjud tills fisken är klar och grytan är genomvarm. Smaka eventuellt av med lite salt. Servera gärna denna gryta i djupa tallrikar.