Du behöver
- 600 g skinkschnitzel eller skinkfilé
- smör
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Rostade grönsaker:
5 st potatis
1 st morot
2 st palsternackor
1 st rödlök
250 g broccolibuketter
olja
salt
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Borsta potatisarna och skär dem i klyftor. Skala och skär moroten och palsternackorna i stavar. Skala och skär löken i klyftor.
2
Lägg grönsakerna i en långpanna. Ringla över olja och krydda med salt. Blanda runt och stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.
3
Bryn skinkfiléerna i smör i en stekpanna några minuter tills de har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
4
Lägg köttet på grönsakerna i långpannan och stek dem klara i ugnen ca 7 minuter eller tills innertemperaturen är 65°. Servera köttet med de rostade grönsakerna.