Du behöver

  • 2 st apelsiner tunnskaliga
  • 0.5 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 150 g mörk choklad 70% kakaohalt
  • 100 g smör osaltat

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Tvätta apelsinerna och torka dem. Halvera dem, skär av och kasta bort skalet från den ena apelsinen. Skiva apelsinerna så tunt som möjligt. Lägg skivorna i en kastrull med vatten. Låt dem sjuda 8-10 minuter under lock. Tillsätt 1 1/4 dl socker och låt det koka ihop till en marmelad på medelvärme utan lock i 15-20 minuter. Rör då och då i massan så att den inte bränns vid.

2
Lägg ägg, äggulor och socker i en skål. Vispa med elvisp ca 10 minuter så att smeten blir riktigt ljust och pösig.

3
Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca hälften av chokladen. Rör så att chokladen smälter. Rör ner chokladmassan i äggsmeten. Rör till sist ner resterande chokladhack.

4
Fördela apelsinmassan i 4-6 eldfasta portionsformar. Häll chokladsmeten över och baka mitt i ugnen ca 10 minuter.

5
Vill du ha desserten mindre krämig, så ge den lite längre tid i ugnen.

6
Garnera med apelsinskiva och servera genast.