Du behöver
- 300 g torskfilé sejfilé eller koljafilé
- 2 st morötter små
- 1 st palsternacka liten
- matfett
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 1 st tomat
- 1.5 st schalottenlökar
- 1 tsk matolja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Låt fisken halvtina och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
2
Skala morötter och palsternacka. Tärna dem ganska fint. Fräs grönsakshacket i lite matfett tills morötterna mjuknar. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt såsen koka samman. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg grönsaksfräset i en eldfast form. Lägg fisken ovanpå och krydda den lätt med salt och peppar.
4
Skiva tomaten. Skala och skiva löken tunt. Lägg tomat och lök ovanpå fisken. Droppa över lite matolja. Stek fisken mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.
5
Bjud kokt ris eller pasta till.