Du behöver

  • 300 g torskfilé sejfilé eller koljafilé
  • 2 st morötter små
  • 1 st palsternacka liten
  • matfett
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 1.5 st schalottenlökar
  • 1 tsk matolja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Låt fisken halvtina och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.

2
Skala morötter och palsternacka. Tärna dem ganska fint. Fräs grönsakshacket i lite matfett tills morötterna mjuknar. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt såsen koka samman. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg grönsaksfräset i en eldfast form. Lägg fisken ovanpå och krydda den lätt med salt och peppar.

4
Skiva tomaten. Skala och skiva löken tunt. Lägg tomat och lök ovanpå fisken. Droppa över lite matolja. Stek fisken mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.

5
Bjud kokt ris eller pasta till.