Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör smält
- 300 g rabarber
- 2 msk potatismjöl
- 2 krm muskotnöt riven
- 1 tsk kanel
- 2 msk råströsocker
Dekoration:
1 msk florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör samman ägg och socker. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.
2
Kläm fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen.
3
Blanda rabarbern i en skål med potatismjöl, muskot och kanel. Fördela det över kaksmeten. Strö över råströsockret.
4
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 50 minuter. Lossa kakan från formen när den svalnat och lägg den på ett kakfat. Pudra över florsocker. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.