Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör smält
  • 300 g rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm muskotnöt riven
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk råströsocker

Dekoration:

1 msk florsocker

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör samman ägg och socker. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen.

3
Blanda rabarbern i en skål med potatismjöl, muskot och kanel. Fördela det över kaksmeten. Strö över råströsockret.

4
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 50 minuter. Lossa kakan från formen när den svalnat och lägg den på ett kakfat. Pudra över florsocker. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.