Du behöver
- 6 st paprikor blandade färger
- 2 dl risoni
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1.5 st vitlöksklyftor
- matfett
- 2 st burkar tonfisk
- 11 st oliver urkärnade
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk kapris
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Dela paprikorna och kärna ur dem. Förväll dem ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt dem rinna av.
2
Koka risonin enligt förpackningens anvisningar.
3
Skala löken och finhacka den. Skala moroten och palsternackan, och tärna dem fint. Skala och finhacka vitlöken.
4
Fräs lök, morot, palsternacka och vitlök mjuka och glansiga i lite matfett.
5
Dela tonfisken i mindre bitar. Hacka oliverna.
6
Blanda samman risoni med grönsaksfräset, persilja, tonfisk, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
7
Lägg paprikaskålarna i en lätt smord eldfast form. Fördela tonfiskfyllningen i dem. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt.