Du behöver

  • 6 st paprikor blandade färger
  • 2 dl risoni
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • matfett
  • 2 st burkar tonfisk
  • 11 st oliver urkärnade
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk kapris
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Dela paprikorna och kärna ur dem. Förväll dem ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt dem rinna av.

2
Koka risonin enligt förpackningens anvisningar.

3
Skala löken och finhacka den. Skala moroten och palsternackan, och tärna dem fint. Skala och finhacka vitlöken.

4
Fräs lök, morot, palsternacka och vitlök mjuka och glansiga i lite matfett.

5
Dela tonfisken i mindre bitar. Hacka oliverna.

6
Blanda samman risoni med grönsaksfräset, persilja, tonfisk, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.

7
Lägg paprikaskålarna i en lätt smord eldfast form. Fördela tonfiskfyllningen i dem. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt.