Du behöver
- 300 g torskfilé eller kolja
- 2 krm salt
- 1 msk saft pressad av citron
- 25 g smör eller margarin
- 1 dl bröd smulat vitt
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk hackad gräslök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st tomater
- salt och peppar
- 0.5 dl ost mager riven
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Låt fiskblocket halvtina. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg det på ett lättsmort eldfast fat. Salta och droppa över citronsaft.
2
Täck med aluminiumfolie och koka fisken mitt i ugnen 12-15 minuter.
3
Smält matfettet. Rör samman matfettet med bröd, persilja, gräslök och pressad vitlök.
4
Ta bort folien från fisken och fördela brödblandningen över den. Halvera tomaterna och krydda med salt och peppar. Ställ dem bredvid fisken och strö riven ost över.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har fått fin färg. Bjud potatis eller ris och en sallad till.