Du behöver

  • 300 g torskfilé eller kolja
  • 2 krm salt
  • 1 msk saft pressad av citron
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl bröd smulat vitt
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • salt och peppar
  • 0.5 dl ost mager riven

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Låt fiskblocket halvtina. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg det på ett lättsmort eldfast fat. Salta och droppa över citronsaft.

2
Täck med aluminiumfolie och koka fisken mitt i ugnen 12-15 minuter.

3
Smält matfettet. Rör samman matfettet med bröd, persilja, gräslök och pressad vitlök.

4
Ta bort folien från fisken och fördela brödblandningen över den. Halvera tomaterna och krydda med salt och peppar. Ställ dem bredvid fisken och strö riven ost över.

5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har fått fin färg. Bjud potatis eller ris och en sallad till.