Du behöver

  • 600 g kassler benfri
  • peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk färska örter t ex dragon, rosmarin, timjan
  • 2 st äpplen

Garnering:

hackade örter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett på båda sidorna. Peppra dem lätt. Ta upp kasslerskivorna.

2
Skala lökarna och skiva dem tunt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.

3
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, pressad vitlök, senap och örter. Låt såsen puttra samman några minuter.

4
Lägg ner kasslerskivorna och låt allt koka några minuter. Smaka av. Strö över hackade färska örter.
Bjud kokt ris och sallad till.