Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
2 msk lätt crème fraiche

Fyllning:

250 g babyspenat förvälld och urkramad
1 krm muskotnöt riven eller 1 vitlöksklyfta, hackad
50 g valnötskärnor krossade
100 g gratängost
3 st frukostägg eller 4 medelstora ägg
2.5 dl lagalätt 5 %
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
0.5 tsk gurkmeja

Ugn: 175º

Till servering:

300 g prinskorv

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Lägg mjöl, salt och bitar av smöret i bunken till matberedaren med kniven monterad. Kör samman det till en smulig massa. Tillsätt lätt creme fraiche och arbeta ihop smeten till en boll.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck över med plast och ställ pajskalet i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Fördela spenaten i pajskalet. Krydda med muskot eller vitlök. Lägg krossade valnötter och ost över.

4
Vispa samman ägg, lagalätt, salt, peppar och gurkmeja. Häll över fyllningen. Grädda pajen, ca 25 minuter, i mitten av ugnen.

5
Stek prinskorvar och lägg upp i mitten på pajen.