Du behöver

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 125 g blockchoklad vit
  • 2 msk kaffe starkt
  • 2 msk apelsinlikör
  • 3 st äggulor
  • 4.5 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar färska
  • 3 msk florsocker
  • saft pressad av 2 apelsiner
  • 3 msk apelsinlikör

Garnering:

chokladdekorationer
citronmeliss

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Skär de olika chokladsorterna var för sig i mindre bitar. Smält dem var för sig i vattenbad.

2
Smaksätt den bruna chokladen med kaffe och den vita chokladen med apelsinlikör.

3
Rör ner äggulorna, lite i taget, i chokladsorterna medan de ännu är varma. Låt chokladen kallna.

4
Vispa grädden . Rör försiktigt ner den bruna chokladen i hälften av grädden och den vita chokladen i resterande grädde. Ställ smeterna kallt att stelna minst 3 timmar.

5
Rensa jordgubbarna och skiva dem. Lägg dem i en skål. Sikta över florsockret. Blanda samman pressad apelsinsaft med apelsinlikör och häll det över jordgubbarna. Låt dem stå kallt någon timme.

6
Skeda upp chokladsorterna som ägg och lägg dem på portionstallrikar. Fördela jordgubbarna runtom och garnera med chokladdekoration och citronmeliss.