Du behöver
- 125 g mörk blockchoklad
- 125 g blockchoklad vit
- 2 msk kaffe starkt
- 2 msk apelsinlikör
- 3 st äggulor
- 4.5 dl vispgrädde
- 1 l jordgubbar färska
- 3 msk florsocker
- saft pressad av 2 apelsiner
- 3 msk apelsinlikör
Garnering:
chokladdekorationer
citronmeliss
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Skär de olika chokladsorterna var för sig i mindre bitar. Smält dem var för sig i vattenbad.
2
Smaksätt den bruna chokladen med kaffe och den vita chokladen med apelsinlikör.
3
Rör ner äggulorna, lite i taget, i chokladsorterna medan de ännu är varma. Låt chokladen kallna.
4
Vispa grädden . Rör försiktigt ner den bruna chokladen i hälften av grädden och den vita chokladen i resterande grädde. Ställ smeterna kallt att stelna minst 3 timmar.
5
Rensa jordgubbarna och skiva dem. Lägg dem i en skål. Sikta över florsockret. Blanda samman pressad apelsinsaft med apelsinlikör och häll det över jordgubbarna. Låt dem stå kallt någon timme.
6
Skeda upp chokladsorterna som ägg och lägg dem på portionstallrikar. Fördela jordgubbarna runtom och garnera med chokladdekoration och citronmeliss.