Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk paprika finhackad
  • matolja lite
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 st kycklingfil
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • matfett lite

Apelsin- och grönpepparsås:

1 st gul lök
1 msk grönpeppar i lag
0,5 st apelsin rivet skal och saft av
1 st hönsbuljongtärning smulad
0.5 tsk honung
0.5 tsk malen ingefära
3 dl mellangrädde

Garnering:

apelsinskivor
rosmarin

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka schalottenlöken. Kärna ur och finhacka paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt paprika och persilja, och låt det fräsa med 1 minut. Låt kallna.

2
Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Fördela lökröran i fickorna. Fäst ihop kycklingfiléerna med stekstickor eller tandpetare, så att de ser hela ut. Krydda med salt och peppar.

3
Stek kycklingfiléerna gyllene runt om i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form och låt dem kallna. Förvara kycklingen kallt tills den ska stekas klar.

4
Strax före serveringen steks kycklingen klar mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.

5
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt grönpeppar, apelsinskal och -saft, buljongtärning, honung, ingefära och grädde. Låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av.

6
Skär kycklingfilén i skivor och garnera eventuellt med apelsinskivor och rosmarin. Servera med potatisrulle och fänkålskompott.