Du behöver
- 450 g kyckling lårfilé
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2.5 dl lagalätt 5 %
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk japansk soja
- 1 msk honung
- 4 st stjälkar selleri i bitar
- 0.5 st citron strimlat skal och pressad saft
Dekoration:
1 msk citron strimlat skal
1 msk färsk rosmarin hackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela lårfilébitarna på mitten. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
2
Tillsätt lagalätt, buljongtärning, soja, honung, selleri och citron.
3
Låt grytan sjuda, ca 10 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
4
Smaka av grytan och dekorera med citronskalsstrimlor och rosmarin. Servera med ris och sallad.