Du behöver

  • 450 g kyckling lårfilé
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2.5 dl lagalätt 5 %
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 4 st stjälkar selleri i bitar
  • 0.5 st citron strimlat skal och pressad saft

Dekoration:

1 msk citron strimlat skal
1 msk färsk rosmarin hackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela lårfilébitarna på mitten. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.

2
Tillsätt lagalätt, buljongtärning, soja, honung, selleri och citron.

3
Låt grytan sjuda, ca 10 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

4
Smaka av grytan och dekorera med citronskalsstrimlor och rosmarin. Servera med ris och sallad.