Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st citron
  • 1 st ingefära liten bit färsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fisksås (nam pla)
  • 4 st tomater
  • 1.5 dl hönsbuljong

Till servering:

couscous eller ris
sallad

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Riv först lite av skalet från citronen, pressa sedan ut saften. Hacka ingefäran, vitlöksklyftorna och chilin.

2
Lägg alltsammans i en skål tillsammans med olivolja och fisksås.

3
Skiva tomaterna och lägg dem i en smord form. Lägg på kycklingfiléerna och pensla dem med kryddoljan. Häll över 1 1/2 dl hönsbuljong runt om i formen. Sätt in rätten i ugnen i ca 10-15 minuter. Servera med couscous eller ris och sallad.