Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st citron
- 1 st ingefära liten bit färsk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 msk olivolja
- 1 msk fisksås (nam pla)
- 4 st tomater
- 1.5 dl hönsbuljong
Till servering:
couscous eller ris
sallad
Ugn: 200º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Riv först lite av skalet från citronen, pressa sedan ut saften. Hacka ingefäran, vitlöksklyftorna och chilin.
2
Lägg alltsammans i en skål tillsammans med olivolja och fisksås.
3
Skiva tomaterna och lägg dem i en smord form. Lägg på kycklingfiléerna och pensla dem med kryddoljan. Häll över 1 1/2 dl hönsbuljong runt om i formen. Sätt in rätten i ugnen i ca 10-15 minuter. Servera med couscous eller ris och sallad.