Du behöver

Mos:

5 st potatis av mjölig sort
1 dl lättmjölk
1 st vitlöksklyfta riven
1 tsk smör
25 g västerbottensost riven
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

2 skiva bacon strimlade och knaperstekta

Fiskspett:

300 g laxfilé skinn- och benfri
1 tsk olja
2 tsk flingsalt
0.5 krm svartpeppar nymald
färsk timjan

Till servering:

haricots verts

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter.

2
Häll av vattnet, tillsätt mjölken och värm upp den tillsammans med potatisen.

3
Mosa potatisen med potatisstöt. Smaksätt med riven vitlök, ost, salt och peppar.

4
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

5
Skär laxen i kuber och stek eller grilla den. Salta och peppra. Trä upp bitarna på grillspett.

6
Servera med kokta haricots verts. Strö bacon över moset och dekorera med timjan.