Du behöver

  • 2 st abborre 1 gös eller kungsfisk, ca 400 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 2 tsk olivolja

Grönsakswok:

3 st plommontomater
2 st vitlöksklyftor grovhackade
1 st schalottenlök strimlad
0.5 st paprika i bitar
50 g ruccolasallad
2 msk basilika
50 g champinjoner i bitar
1 msk olivolja
0.5 dl oliver svarta med kärna
0.25 st citron skal och saft
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fjälla fisken och skär ut filéer. Salta och sockra fiskfiléerna. Låt dem stå i rumstemperatur medan grönsakerna wokas.

2
Skär tomaterna i klyftor. Ta bort inkråmet. Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka grönsakerna snabbt. Smaksätt med oliver, citronskal och -saft, salt och peppar.

3
Håll grönsakerna varma eller ta en annan stekpanna och stek fiskfiléerna med skinnsidan nedåt på ganska hög värme, så att skinnet blir knaprigt, ca 3 minuter per sida.

4
Lägg upp på tallrikar med fisken ovanpå grönsakerna. Strö över citronskalsstrimlor och basilika.