Du behöver

  • spättafilé ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skiva bröd mörkt

Caesarröra:

1 st ägg hårdkokt
0.5 st sardeller ask
1 tsk fransk senap
0.5 dl parmesanost nyriven
250 g keso
salt och peppar

Garnering:

salladsblad
rödlöksringar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med Caesarröran. Skala och mosa ägget. Finhacka sardellerna.

2
Rör samman ägg, sardeller, senap, nyriven parmesanost och keso. Smaka av med salt och peppar.

3
Skölj fiskfiléerna och torka av dem. Krydda dem med salt och peppar.

4
Stek fisken i lite matfett någon minut på varje sida, tills fiskköttet är vitt och ogenomskinligt.

5
Bred eventuellt lite smör på brödskivorna och bottna dem med salladsblad. Fördela spättfiléerna ovanpå och lägg på en rejäl klick Caesarröra. Toppa med rödlöksringar.


Kommentar:
Prova att byta ut brödet till “Ljuva toner” mot vitlöksstekt bröd istället. Jättegott.