Du behöver
- 1 kg kotlettrad benfri
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 st champinjonssoppa
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1 st ägg
Servera med:
1 kg potatis i bitar
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
Ugn: 225º
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Gnid köttet med vitlök, salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Låt det svalna.
2
Bred champinjoncrèmen över köttet. Lägg köttet på smördegen, gör ett paket och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt med löv av smördegsresterna. Pensla paketet med uppvispat ägg.
3
Lägg potatis runt om och spraya eller pensla över olja.
4
Stek köttet tills innertemperaturen är 65º, det tar ca 25 minuter. Rör om potatisen då och då. Salta potatisen med flingsalt.
5
Låt köttet vila ca 10 minuter och håll potatisen varm. Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor. Servera med sallad.