Du behöver

  • 1 kg kotlettrad benfri
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st champinjonssoppa
  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg

Servera med:

1 kg potatis i bitar
2 msk olivolja
1 msk flingsalt

Ugn: 225º

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Gnid köttet med vitlök, salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Låt det svalna.

2
Bred champinjoncrèmen över köttet. Lägg köttet på smördegen, gör ett paket och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt med löv av smördegsresterna. Pensla paketet med uppvispat ägg.

3
Lägg potatis runt om och spraya eller pensla över olja.

4
Stek köttet tills innertemperaturen är 65º, det tar ca 25 minuter. Rör om potatisen då och då. Salta potatisen med flingsalt.

5
Låt köttet vila ca 10 minuter och håll potatisen varm. Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor. Servera med sallad.