Du behöver

  • 500 g benfri kotlettrad
  • vatten
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 4 st äggnudlar kokta och kylda
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 4 st salladslökar eller 1
  • 75 g sockerärter strimlade
  • 50 g solrosskott
  • 2 msk färsk koriander hackad
  • 1 st lime i klyftor

Marinad:

1 dl sukiyakisås (Blue Dragon)
1 msk risvinäger (Blue Dragon)
1 msk rapsolja
2 tsk färsk ingefära riven
0.5 st röd spansk peppar hackad eller 1 tsk sambal oelek
2 msk purjolök tunt skivad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa bort allt fett på köttet. Lägg ner kotlettraden i en gryta med kokande saltat vatten. Låt köttet sjuda tills innertemperaturen är 65º.

2
Ställ grytan i kallt vattenbad och kyl köttet. Ta upp det och lägg i plastpåse i kylen.

3
Strimla köttet i 1/2 cm stora strimlor. Blanda marinaden, häll den över köttet och rör om. Låt köttet marineras ca 2 timmar i kylen.

4
Tillsätt nudlar, paprika, salladslök, sockerärter och solrosskott. Strö över koriander. Servera med limeklyftor.