Du behöver
- 500 g benfri kotlettrad
- vatten
- 2 tsk salt per liter vatten
- 4 st äggnudlar kokta och kylda
- 1 st röd paprika strimlad
- 4 st salladslökar eller 1
- 75 g sockerärter strimlade
- 50 g solrosskott
- 2 msk färsk koriander hackad
- 1 st lime i klyftor
Marinad:
1 dl sukiyakisås (Blue Dragon)
1 msk risvinäger (Blue Dragon)
1 msk rapsolja
2 tsk färsk ingefära riven
0.5 st röd spansk peppar hackad eller 1 tsk sambal oelek
2 msk purjolök tunt skivad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa bort allt fett på köttet. Lägg ner kotlettraden i en gryta med kokande saltat vatten. Låt köttet sjuda tills innertemperaturen är 65º.
2
Ställ grytan i kallt vattenbad och kyl köttet. Ta upp det och lägg i plastpåse i kylen.
3
Strimla köttet i 1/2 cm stora strimlor. Blanda marinaden, häll den över köttet och rör om. Låt köttet marineras ca 2 timmar i kylen.
4
Tillsätt nudlar, paprika, salladslök, sockerärter och solrosskott. Strö över koriander. Servera med limeklyftor.