Du behöver

  • 4 st kotletter 1 1
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 dl gratängost riven

Gratängtäcke:

50 g skinka finhackad
1 dl crème fraîche
0.25 st röd spansk peppar finhackad eller 1 krm sambal oelek
0.5 st röd paprika hackad
1 msk majsstärkelse
1 msk portvin konc

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå. Krydda med salt och peppar.

2
Blanda alla ingredienser till täcket. Bred blandningen över köttet. Strö osten ovanpå.

3
Stek mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med stekta potatisklyftor eller kokt pressad potatis och sallad.