Du behöver
- 4 st kotletter 1 1
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 dl gratängost riven
Gratängtäcke:
50 g skinka finhackad
1 dl crème fraîche
0.25 st röd spansk peppar finhackad eller 1 krm sambal oelek
0.5 st röd paprika hackad
1 msk majsstärkelse
1 msk portvin konc
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå. Krydda med salt och peppar.
2
Blanda alla ingredienser till täcket. Bred blandningen över köttet. Strö osten ovanpå.
3
Stek mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med stekta potatisklyftor eller kokt pressad potatis och sallad.