Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 msk päronkonjak
- 1.5 msk mjölk
Fyllning:
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl päronkonjak
Ugn: 250º
Det här behövs till 1 rulle:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner det i smeten. Tillsätt päronkonjak och mjölk.
3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
4
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
5
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
6
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och äggula. Smaksätt med päronkonjak.
7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras upp.
8
Den går bra att frysa.