Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk päronkonjak
  • 1.5 msk mjölk

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl päronkonjak

Ugn: 250º

Det här behövs till 1 rulle:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner det i smeten. Tillsätt päronkonjak och mjölk.

3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.

4
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

5
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.

6
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och äggula. Smaksätt med päronkonjak.

7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras upp.

8
Den går bra att frysa.