Du behöver

Det här behövs för ca 4 port:

5 st korv kolbasz eller andra smakrika
1 st rödlök
3 st morötter
1 st vitlöksklyfta
2 st paprika
1 st burk krossade tomater
1.5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
200 g champinjoner färska
65 g salami
hackad persilja

Gör så här

1

Skär korven i sneda skivor. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala morötterna och skär dem i slantar. Kärna ur och strimla paprikorna.

2

Bryn korvskivorna i lite matfett. Ta upp dem.

3

Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter.

4

Lägg ner korven i grytan och tillsätt krossad vitlök, tomatkross, vatten och buljongtärning. Låt allt koka samman ca 10-15 minuter.

5

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Strimla salamin. Fräs svamp och salami.

6

Smaka av grytan och strö över salamiröran och hackad persilja. Bjud eventuellt lite riven västerbottenost till.