Du behöver

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 tsk enbär
  • 1 nypa kryddpeppar
  • 1 nypa rosépeppar
  • salt
  • 1 dl matlagningsgrädde

Tillbehör:

ris
2 msk persilja hackad färsk

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa och skär köttet i bitar (om det inte redan är gjort). Fräs köttet i flytande margarin. Tillsätt mjöl och rör om. Häll över köttbuljongen.

2
Skär löken i klyftor. Lägg ner den i grytan tillsammans med skalade och halverade morötter och palsternackor. Smaksätt med enbär, peppar och salt. Låt det puttra ca 1 timme. Tillsätt matlagningsgrädden när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden. Servera med fullkornsris överstrött med hackad persilja.