Du behöver
- 600 g grytbitar av nötkött
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl köttbuljong
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 tsk enbär
- 1 nypa kryddpeppar
- 1 nypa rosépeppar
- salt
- 1 dl matlagningsgrädde
Tillbehör:
ris
2 msk persilja hackad färsk
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i bitar (om det inte redan är gjort). Fräs köttet i flytande margarin. Tillsätt mjöl och rör om. Häll över köttbuljongen.
2
Skär löken i klyftor. Lägg ner den i grytan tillsammans med skalade och halverade morötter och palsternackor. Smaksätt med enbär, peppar och salt. Låt det puttra ca 1 timme. Tillsätt matlagningsgrädden när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden. Servera med fullkornsris överstrött med hackad persilja.