Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor stötta
  • 1 tsk kanel malen
  • 3 dl mjölk 3 %

Garnering:

0.75 dl pärlsocker
20 st hasselnötskärnor hackade

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter.

2
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter.

3
Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma, kanel, mjölk och avsvalnat smör. Rör om ordentligt.

4
Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hasselnötter. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 1 timme. Låt kakan svalna på bakgaller.