Du behöver

  • 400 g hallon frysta och tinade
  • 3 st gelatinblad
  • 4 st äggulor
  • 2.5 dl florsocker 150 g
  • 2 dl vispgrädde

Limegelé:

1 dl lime pressad saft
1 tsk lime rivet skal
1 dl gelésocker multi

Garnering:

limeskal strimlat
hallon

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Lägg undan några hallon till dekoration. Mixa resten avbären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Rör hallonen med äggulor och florsocker i en bunke i hett vattenbad tills massan tjocknar.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull eller i en tekopp i mikron, ca 10 sekunder. Låt svalna lite. Tillsätt gelatinet i hallonsmeten under omrörning.

4
Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fyll portionsglas med smeten, nästan upp till kanten. Ställ moussen kallt att stelna ett par timmar.

5
Blanda limesaft, skal och gelésocker i en kastrull. Låt det koka i 30 sekunder och sedan svalna till “äggvitekonsistens”. Skeda geléet över hallonmoussen. Låt det stelna i kylen. Garnera med hallon och strimlat limeskal eller citronmeliss.